Μία ανάλυση για το πόσο κινδυνεύει ο Ηρακλής σε περίπτωση ισοπαλίας την Κυριακή με τον Απόλλωνα και ήττα από τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική. Συμπεριλαμβάνεται και ανάλυση για Αστέρα Τριπόλεως, Λάρισα, αλλά και τις άλλες ομάδες που κινδυνεύουν μαζί μας.

Ο Ηρακλής με ισοπαλία φτάνει τους 33 βαθμούς και σώζεται αν γίνει ΕΝΑ ΜΟΝΟ από τα εξής:
να μην κερδίσει ο Λεβαδειακός στην Τρίπολη
να μην κερδίσει ο Εργοτέλης στη Λάρισα
να μην κερδίσει ο Ατρόμητος στη Βέροια
να μην κερδίσει ο Ατρόμητος στη Νέα Σμύρνη
να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός τον Ηρακλή

Εκτιμώ ότι

α. ο Αστέρας με 44 βαθμούς, χρειάζεται ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ βαθμούς για να εξασφαλίσει και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ την πέμπτη θέση.

Αστέρας-Λεβαδειακός
ΑΕΚ-Αστέρας

Λάρισα-Εργοτέλης
Λάρισα-ΠΑΟΚ

Ο Αστέρας παίζει την τελευταία αγωνιστική με την ΑΕΚ εκτός και δεν μπορεί να ελπίζει σε βαθμό. Ενώ η Λάρισα έχει δύο εντός, με Εργοτέλη και ΠΑΟΚ και μπορεί να φτάσει τους 45 βαθμούς. Αν ο Αστέρας φέρει ισοπαλία με τη Λεβαδειά και χάσει από την ΑΕΚ στο τέλος, τότε φτάνει κι αυτός τους 45 βαθμούς αλλά στην ισοβαθμία ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η ΛΑΡΙΣΑ!! Έτσι πέφτει ο Αστέρας στην ΕΚΤΗ θέση.

Οπότε ο Αστέρας θέλει ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ.

β. η Λάρισα με 39 βαθμούς, όπως είπαμε και πριν, θέλει να κάνει δύο νίκες για να κατακτήσει η ίδια την πέμπτη θέση, σε περίπτωση στραβοπατήματος του Αστέρα με μία ισοπαλία την Κυριακή. Άρα και η Λάρισα έχει κάθε λόγο να ελπίζει και να κυνηγάει τη ΝΙΚΗ. Μην ξεχνάμε ότι και ο Απόλλων και ο Εργοτέλης κατάφεραν να πάρουν ισοπαλίες στην Τρίπολη στο δεύτερο γύρο. Σκληροτράχυλοι αντίπαλοι που αγωνίζονται για να επιβιώσουν μπορούν να τα καταφέρουν εκεί και να τσιμπήσουν το πονταράκι. Έτσι η Λάρισα ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ για την πέμπτη θέση.

Επίσης, οι δημόσιες απαντήσεις του Πυλαράκη της Λάρισας μετά τις δηλώσεις του παίκτη του Απόλλωνα Μπούσι, δεν αφήνουν περιθώρια για να δώσει το παιχνίδι. Η αξιοπρέπεια είναι βασικό στοιχείο της Λάρισας επί εποχής Πυλαράκη, και θα γίνει ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΟΛΩΝ αν χάσει από τον Εργοτέλη. Δεύτερο κίνητρο λοιπόν και αυτό για τη συμπαθή Θεσσαλική ομάδα, που στο δεύτερο γύρο αγωνίζεται παντού με πάθος και παρά λίγο να κόψει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό! Η πικρία από την αποτυχία στο 90, μόνο να τους πεισμώσει μπορεί να παίξουν καλύτερα, και όχι να χαρίσουν τρεις βαθμούς.

Άρα, και η Λάρισα θα παλέψει για ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ.

γ. ο Ατρόμητος έχει δύο εκτός έδρας παιχνίδια και αρκεί ΕΝΑ στραβοπάτημα σε αυτά για να σωθεί ο Ηρακλής και μαθηματικά. Η Βέροια παρά λίγο να κερδίσει στη Νέα Σμύρνη, προσπαθώντας το κατά δύναμιν. Είναι σε δύσκολη θέση, αλλά θέλει να πέσει με το κεφάλι ψηλά. Θα το παλέψει. Το ίδιο και ο Πανιώνιος που αν και θα είναι μειωμένων κινήτρων, δεν θα θέλει να μείνει στην ιστορία ως η ομάδα που έσωσε έναν γείτονα που διεκδικεί και αυτός, εις βάρους του Πανιωνίου, τον τίτλο της τέταρτης καλύτερης ομάδα στην Αττική.

Συμπέρασμα

Είναι πολύ πιθανό, όχι μόνο το όριο για τον υποβιβασμό να τεθεί στους 32 ή 33 βαθμούς, αλλά χαμηλότερα, γύρω στους 30!

Δηλαδή, να κερδίσει ο Αστέρας τη Λεβαδειά, να κερδίσει η Λάρισα τον Εργοτέλη, και να παιχτεί όλη η χρονιά για μας την τελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό, ώστε να φτάσουμε τους 30 βαθμούς και να σωθούμε σε τριπλή ισοβαθμία με Λεβαδειακό και Εργοτέλη. Στην περίπτωση αυτή, θα μας ευνοούσε αν ο Άρης έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, οπότε θα έχανε οριστικά κάθε ελπίδα για πρωτάθλημα!

(Εκτός αν ο Ατρόμητος πάρει μόνο έναν βαθμό στα δύο παιχνίδια και πέσει αυτός και ο Λεβαδειακός).

Η πρόβλεψή μας για την επόμενη Κυριακή είναι

Αστέρας-Λεβαδειακός 1
Λάρισα-Εργοτέλης 1
Ηρακλής-Απόλλων Χ
Βέροια-Ατρόμητος 1 (ή Χ)

Βαθμολογία:

Ατρόμητος 28 (ή 29)
Απόλλων 27
Εργοτέλης 27
Λεβαδειακός 27

και απομένουν

Απόλλων-Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός-Βέροια
Εργοτέλης-Ξάνθη
Πανιώνιος-Ατρόμητος

One thought on “Ηρακλής, Αστέρας, Λάρισα και σενάρια για τον υποβιβασμό στη Β Εθνική”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *