Έχουμε και λέμεΠρώτη προϋπόθεση ότι παίρνουμε πίσω τους 4 βαθμούς. Η βαθμολογία γίνεται
Εργοτέλης 27
Λεβαδειακός 24
Απόλλων 23
Βέροια 21

28η αγωνιστική
ΑΕΚ-Εργοτέλης
Απόλλων-Ξάνθη
Πανιώνιος-Βέροια
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ

Υποθέσεις: νικάμε την Ξάνθη, χάνει ο Εργοτέλης από την ΑΕΚ, νικάει ο Λεβαδειακός τον ΠΑΟΚ και δεν κερδίζει η Βέροια τον Πανιώνιο

Βαθμολογία
Εργοτέλης 27
Λεβαδειακός 27
Απόλλων 26
Βέροια 22 (με ισοπαλία εκτός)

29η αγωνιστική
Λάρισα-Εργοτέλης
Ηρακλής-Απόλλων
Αστέρας-Λεβαδειακός
Βέροια-Ατρόμητος

Υποθέσεις: χάνει ο Εργοτέλης στη Λάρισα, χάνει ο Λεβαδειακός στην Τρίπολη, νικάει η Βέροια και …νικάμε εμείς τον Ηρακλή (παίζουμε στην ίδια έδρα)

Βαθμολογία
Απόλλων 29
Εργοτέλης 27
Λεβαδειακός 27
Βέροια 25

30η αγωνιστική
Απόλλων-Παναθηναικός
Λεβαδειακός-Βέροια
Εργοτέλης-Ξάνθη

Υποθέσεις: νικάει ο Λεβαδειακός τη Βέροια, νικάει ο Εργοτέλης την Ξάνθη και παίρνουμε ισοπαλία από τον Παναθηναικό

Τελική βαθμολογία
Απόλλων 30 συνολικά και 7 βαθμούς στην ισοβαθμία
Εργοτέλης 30 συνολικά και 5 βαθμούς στην ισοβαθμία
Λεβαδειακός 30 συνολικά και 4 βαθμούς στην ισοβαθμία
Βέροια 25

Βασικές προϋποθέσεις

1. να κερδίσουμε τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο στο εντός/εκτός έδρας. Θα αναλύσω τον Ηρακλή στο τέλος γιατί αυτή είναι κρισιμότατη προϋπόθεση

2. Να μην πάρει βαθμό ο Εργοτέλης εκτός με ΑΕΚ (λογικότατο) και εκτός με Λάρισα (εξίσου λογικό, εφόσον η Λάρισα χτυπάει με αξιώσεις την πέμπτη θέση)

3. Να μην πάρει βαθμό ο Λεβαδειακός εκτός με Αστέρα (το ίδιο με τη Λάρισα – κυνηγάει με αξιώσεις την πεντάδα)

Επίσης, το να μην κερδίσει η Βέροια εκτός τον Πανιώνιο είναι ουσιαστικά ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Η Βέροια έχει 21 βαθμούς. Ακόμα και αν  κάνει τρεις νίκες φτάνει τους 30, όσους (ελπίζω) να φτάσουμε κι εμείς.Αν όμως φτάσει τους 30, τότε θα έχει νικήσει και τον Λεβαδειακό, οπότε ο Λεβαδειακός έχει κι αυτός οροφή τους 30, ακόμα κι αν κερδίσει ΚΑΙ τον Αστέρα εκτός έδρας. Δεδομένου όμως ότι θα φτάσει και ο Απόλλων τους 30, τότε ΕΥΝΟΟΥΜΑΣΤΕ! Διότι νικήσαμε 2 φορές τη Βέροια μέσα έξω, οπότε σε οποιαδήποτε ισοβαθμία συμμετέχουμε και εμείς και η Βέροια, το +6, μας δίνει πλεονέκτημα έναντι όλων. Με τον Εργοτέλη είμαστε 4-1 σε βαθμούς και με τη Λεβαδειά 3-3.

Άρα, θεωρούμε τη Βέροια υποβιβασμένη, γιατί σε αντίθετη περίπτωση (αν δηλαδή κερδίσει 3 ματς η Βέροια), θα είναι ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ για μας να περάσουμε ΚΑΙ τη Βέροια ΚΑΙ το Λεβαδειακό!

Εφόσον η Βέροια πέφτει, τότε πρέπει ο Λεβαδειακός να αποκτήσει οροφή τους 30. Δηλαδή να κάνει μία ήττα. Ελπίζουμε να την κάνει στην Τρίπολη. Αν την κάνει από τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στη Λεβαδειά, τότε ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και δεδομένου ότι ο Απόλλων θα φτάσει τους 30, τότε και ο Λεβαδειακός θα είναι από κάτω μας!

Μας μένει ο Εργοτέλης. Λογικά χάνει στην ΑΕΚ, αλλά δεν πρέπει να πάρει βαθμό ούτε στη Λάρισα. Αυτό είναι ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ παιχνίδι λοιπόν. Λάρισα-Εργοτέλης. Πρέπει να κερδίσει η Λάρισα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!

Τώρα, εμείς.

Η νίκη με την Ξάνθη εντός θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη (αλλιώς να πάμε να πνιγούμε…). Θέλουμε δεύτερη νίκη με Ηρακλή εντός, ώστε να κυνηγήσουμε την ΙΣΟΠΑΛΙΑ με τον κακό Παναθηναικό για να σωθούμε με 30 σίγουρα.

Ηρακλής. Έχει 31 βαθμούς και παίζει
Άρης-Ηρακλής
Ηρακλής-Απόλλων
Ηρακλής-Ολυμπιακός

Κινδυνεύει να μείνει στους 31. Η Βέροια δεν τον φτάνει με τίποτα (οροφή 30). Αν χάσει ο Λεβαδειακός, είτε από τον ΠΑΟΚ εντός, είτε από τον Αστέρα εκτός, δεν τον φτάνει ούτε ο Λεβαδειακός. Από κει και πέρα όμως τα πράγματα είναι άσχημα για μας. Ο Ηρακλής θα παλέψει για την ισοπαλία. Με ισοπαλία εξασφαλίζει ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα πάνω από μας, άρα σώζεται. Εκεί χρειάζεται ο υπέρ πάντων αγώνας. Να ματώσουμε και να κερδίσουμε τον Ηρακλή. Όχι για να τον ρίξουμε, αλλά για να σωθούμε και να πέσει η τριάδα Βέροιας-Λεβαδειακού-Εργοτέλη. Δυστυχώς κάποιος πρέπει να πέσει.

Εάν κερδίσουμε τον Ηρακλή, θα χρειαζόμαστε μία ισοπαλία με τον Παναθηναικό για να σωθούμε!!

Εάν φέρουμε ισοπαλία με τον Ηρακλή, πάλι υπάρχει ελπίδα, αλλά τότε θα πρέπει να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό..

Ίσως όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά παραμένουν πιθανότητα. Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τον αγώνα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της τελευταίας αγωνιστικής που διατηρούμε ελπίδες.

3 thought on “Κι όμως! Ακόμα δεν πέσαμε! Υπάρχει ελπίδα!!”
  1. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο και να σωθούμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων να έρθουν έτσι, θεωρώ σχεδόν αδύνατον να πάρουμε 7 βαθμούς σε 3 αγώνες, δεδομένου την άθλια αγωνιστική παρουσία των παικτών μας.

  2. Ναι θέλουμε 7 βαθμούς (+τους 4 της ένστασης) που σημαίνει ότι έχουμε περιθώριο για μία ισοπαλία είτε με Ηρακλή είτε με Παναθηναικό. Για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα περί ισοβαθμιών θυμίζω

    Απόλλων – Βέροια 1-0 εντός, 2-0 εκτός (δύο νίκες)
    Απόλλων – Εργοτέλης 2-1 εντός, 2-2 εκτός (αντί για 1-2 όπως μας άξιζε…)
    Απόλλων – Λεβαδειακός 2-0 εντός, 0-2 εκτός.

    Με το Λεβαδειακό πάμε για μπαράζ αν είμαστε μόνοι μας. Αλλά αν είμαστε τρεις μαζί, με οποιαδήποτε τριάδα ευνοούμαστε έναντι όλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *