Ο πρώτος όμιλος της Γ Εθνικής έχει 15 ομάδες, εκ των οποίων δύο αγωνίζονται για το μοναδικό εισιτήριο ανόδου στη Β εθνική και οι 13 είναι αδιάφορες. Εξ ορισμού, αυτή η κατάσταση είναι προβληματική, διότι 13 από τις 15 ομάδες παίζουν χωρίς ουσιαστικό κίνητρο. Η κατάσταση περιπλέκεται λόγω της τιμωρίας των 6 βαθμών του Απόλλωνα. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα υπήρχε αμφιβολία για τον πρωταθλητή.

Τα μεταξύ τους

Δύο φορές αγωνίστηκαν μεταξύ τους μέχρι στιγμής οι δύο αντίπαλοι. Και τις δύο κέρδισε ο Απόλλων Καλαμαριάς.

  • 1-0 στην Καλαμαριά στο κύπελλο της Γ Εθνικής
  • 2-4 στην Δράμα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όπου μάλιστα το σκορ ήταν 1-4 ως το 93 όταν η Δόξα μείωσε σε 2-4.

Όταν μία ομάδα έχει δύο στις δύο νίκες και εκκρεμεί ο αγώνας στην έδρα της, μάλλον είναι λογικό να συνάγει κανείς ότι αξίζει περισσότερο την θέση του πρωταθλητή.

Με τις υπόλοιπες ομάδες

Στα 17 παιχνίδια που έδωσαν οι δύο αντίπαλοι με τις 13 υπόλοιπες ομάδες έχουμε

  • Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει 15 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Σύνολο 46 βαθμοί. Τέρματα 49-11
  • Η Δόξα Δράμας έχει 14 νίκες 3 ισοπαλίες και καμία ήττα. Σύνολο 45 βαθμοί. Τέρματα 46-11.

Ο Απόλλων έχει 1 βαθμό περισσότερο, έχει χάσει βαθμούς σε 1 παιχνίδι λιγότερο, έχει πετύχει 3 γκολ περισσότερα και οι δύο ομάδες έχουν δεχθεί τον ίδιο αριθμό γκολ.

Υπόλοιπο πρόγραμμα

Ο Απόλλων έχει 6 παιχνίδια εντός έδρας και μόλις 3 εκτός έδρας

Εντός (6): ΑΠΕ Λαγκαδά, Μακεδονικός Φούφα, Δόξα Δράμας, Εορδαϊκός, Καρδία, Αλμωπός Αριδαίας

Εκτός (3): Ορφέας Ξάνθης, Καβάλα, Απόλλων Παραλιμνίου

Η Δόξα Δράμας, αντίθετα, έχει 3 παιχνίδια εντός έδρας και 6 εκτός έδρας.

Εντός (3): Καβάλα, Καρδία, Εορδαϊκός

Εκτός (6): Καμπανιακός, Απόλλων Παραλιμνίου, Απόλλων Καλαμαριάς, Αλμωπός Αριδαίας, Νάουσα, Νέστος Χρυσούπολης

Δικαστική παράμετρος

Έτσι, βάσει της συολικής αγωνιστικής παρουσίας ο Απόλλων έχει 4 βαθμούς περισσότερους και έχει κερδίσει την αντίπαλό του δύο φορές και εκκρεμεί το παιχνίδι στην έδρα του.

Η δικαστική παράμετρος τα αλλάζει όλα αυτά. Το +4 το κάνει -2 και η Δόξα Δράμας προηγείται. Ακόμα και με τρίτη συνεχόμενη από τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά, θα βρίσκεται μόλις 1 βαθμό πίσω, και με το οποιοδήποτε στραβοπάτημα του Απόλλωνα θα βρεθεί αυτή στην προνομιούχο θέση του πρωταθλητή με το εισιτήριο για την Β εθνική.

Η καταδίκη του Απόλλωνα Καλαμαριάς οφείλεται σε ένα νομικοτεχνικό ζήτημα. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε αποκτήσει στο μεταξύ την ελληνική υπηκοότητα και είχε ελληνική αστυνομική ταυτότητα, δεν είχε κάνει εγκαίρως δήλωση με την οποία θα αποδεχόταν κλήση στην εθνική ομάδα. Ο κανονισμός της Γ Εθνικής προβλέπει τη συμμετοχή μέχρι 4 ποδοσφαιριστών που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Ελλάδος. Οι ιθύνοντες του Απόλλωνα νόμιζαν ότι ο κανονισμός μιλάει για 4 ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα. Έτσι, δεν φρόντισαν να ζητήσουν από τον ποδοσφαιριστή τους να κάνει την έγγραφη δημόσια δήλωση εγκαίρως. Την έκανε μετά. Το αποτέλεσμα ήταν μετά την πρώτη αγωνιστική του παιχνιδιού ΑΕ Ποντίων Βατολάκου – Απόλλωνα Καλαμαριάς (2-4) να κάνει ένσταση η ομάδα της Δόξας Δράμας, παρότι δεν αγωνιζόταν η ίδια, και να καταλογιστεί το παιχνίδι 3-0 υπέρ της ΑΕ Ποντίων Βατολάκου, με επιπλέον ποινή 3 βαθμών (συνολικά 6) για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Να σημειωθεί ότι η ομάδα αυτή εκτός από την δικαστική νίκη (χωρίς μάλιστα να την διεκδικήσει στα δικαστήρια!) δεν έχει κάνει άλλη νίκη στο πρωτάθλημα και έχει πετύχει μόνο δύο ισοπαλίες. Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Για να γελάσουμε λοιπόν, ας δούμε τι γράφουν οι Δραμινοί παλαίμαχοι για όλα αυτά

Τέλος επειδή η «ΔΟΞΑ» θα είναι η φετινή πρωταθλήτρια σύμφωνα με τις εμφανίσεις της στους αγωνιστικούς χώρους, σας ευχόμαστε αγωνιστική και διοικητική και προπονητική πειθαρχία, απαραίτητες για την άνοδό σας στη Β’ εθνική του χρόνου.

Έχουν και άλλα Ποντιακά ανέκδοτα στην ανακοίνωσή τους

η «ΔΟΞΑ» είναι ο κατ’ εξοχήν ποντιακός και προσφυγικός στόλος της χώρας μας

Ταυτόχρονα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του παγκόσμιου αθλητισμού, που αθλητές, έστω και πρώην, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στα δικαστήρια από τους αγωνιστικούς χώρους

η ποιότητα των Ελλήνων διαιτητών κατά πολύ βελτιώθηκε και γιατί οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, αποτελούμενη από τακτικούς εν’ ενεργεία δικαστές, παρέχουν τα εχέγγυα πιστής και δίκαιης εφαρμογής του νόμου, έναντι πάντων.

Κρίμα, διότι νόμιζα ότι για τους ποδοσφαιριστές το καλό ποδόσφαιρο παίζεται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Ζήτω το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *