Δηλώσεις προπονητών Δόξας Δράμας και Καμπανιακού μετά το μεταξύ τους παιχνίδι (1-0) από το οποίο το +4 έγινε +7 για τον Απόλλωνα (ή το -2 έγινε +1, αν ληφθεί υπόψιν και η τιμωρία)

Ο προπονητής του Καμπανιακούς θα είχε απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λέει και όλα όσα ξεκάθαρα υπονοεί, αν δεν είχε προηγηθεί ένα και μόνο ένα πράγμα. Η τιμωρία με 6 βαθμούς στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μετά από ένσταση της Δόξας την πρώτη αγωνιστική σε παιχνίδι στο οποίο δεν έπαιζε. Η τιμωρία αφορούσε στη συμμετοχή του Μένκα ως μη έχοντα δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Ελλάδας παρόλο που είχε ήδη πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Αυτό το νομικό πρόβλημα λύθηκε την επόμενη ημέρα της 1ης αγωνιστικής με μία απλή δημόσια δήλωσή του. Έτσι, ο ίδιος παίκτης αγωνίζεται σε όλα τα παιχνίδια κανονικά και με το νόμο. Άρα,

1) ο Απόλλων δεν είχε όφελος από τη χρήση του παίκτη την 1η αγωνιστική,

2) ο Απόλλων δεν είχε δόλο (διότι είχε αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα),

3) αγωνιστικά η αντίπαλος εκείνη (ΑΕ Ποντίων Βατολάκου) έκτοτε έχει βάλει μόνο ένα γκολ, δεν έχει κάνει άλλη νίκη και έχει μόνο δύο ισοπαλίες 0-0, ενώ πριν 1 μήνα αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Όταν λοιπόν έχουν συμβεί όλα αυτά και το αγωνιστικό +7 γίνεται +1, και μάλιστα έχεις ήδη κερδίσει την αντίπαλό σου δύο φορές (1-0 εντός στο κύπελλο και 4-2 εκτός στο πρωτάθλημα) και παρόλ’ αυτά κινδυνεύεις να χάσεις την πρώτη θέση, τότε είναι λογικό να βγαίνεις εκτός εαυτού. Όχι όλα αυτά δεν δίνουν άδικο στον προπονητή του Καμπανιακού. Απλά του αφαιρούν το απόλυτο δίκιο. Μετριάζεται το δίκιο του.

Έχει δίκιο και ο πλευρά του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Απόλυτο δίκιο έχει στο ότι πρέπει να μας απασχολεί μόνο το ποδόσφαιρο και το αγωνιστικό μέρος. Ε στο αγωνιστικό μέρος η βαθμολογία είναι +7. Ποιος ευθύνεται που αυτό έγινε +1 (ή που το +4 ήτανε -2 πριν το παιχνίδι του Καμπανιακού); η Δόξα Δράμας. Ε, υπάρχει λοιπόν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη Δόξα Δράμας που δεν μας απασχολεί μόνο το αγωνιστικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, αλλά ασχολούμαστε και με άλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *