Ο Ολυμπιακός προκρίνεται με δύο νίκες εις βάρος της Καζάν και ο ΠΑΟΚ με δύο ισοπαλίες 1-1 καταφέρνει να προκριθεί εις βάρος της Ουντινέζε στα πέναλτυ! Κληρώνονται μεταξύ τους στους 8 και περνάει δύσκολα ο ΠΑΟΚ. Στα ημιτελικά αποκλείεται από τη Λίβερπουλ. Κερδίζει 1-0 στην Τούμπα και χάνει 4-0 στη ρεβάνς στην Αγγλία. Σημειώνεται ότι μέχρι το 65 το σκορ ήταν 0-0 και ο ΠΑΟΚ έλπιζε σε πρόκριση στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός χάνει το πρωτάθλημα για ένα βαθμό από τον Παναθηναϊκό, επειδή δεν καταφέρνει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τον Ατρόμητο εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός καταφέρνει όμως να πάρει το κύπελο κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό στον τελικό με 5-0.

Στους Ολυμπιακούς του 2012 η Κύπρος παίρνει το πρώτο της μετάλιο στους Αγώνες και μάλιστα είναι ΧΡΥΣΟ! Η Ελλάδα παίρνει ένα χρυσό, κανένα αργυρό, παίρνει όμως 11 χάλκινα μετάλια. Τα 12 μετάλια είναι όλα σε διαφορετικά αγωνίσματα! Εκτός της Μ. Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας, είναι η μόνη χώρα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Ο αθλητής με το χρυσό μετάλιο δέχεται προτάσεις για να «κατέβει στην πολιτική» (δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιεί ο λαός αυτό το ρήμα…) και από τα επτά κοινοβουλευτικά κόμματα. Οι εκλογές έχουν ήδη γίνει την άνοιξη με ρεκόρ συμμετοχών από 80 διαφορετικά κόμματα και σχηματισμούς. Ο αθλητής αρνείται σε όλους και δημιουργεί το δικό του κόμμα μαζί με τον Κουκοδήμο, τη Σακοράφα, τον Ανατολάκη, τον Φασούλα, την Πατουλίδου, τον Πύρρο Δήμα, τον Κακλαμανάκη και τον Αντώνη Αντωνιάδη. Αρχηγός του κόμματος ψηφίζεται από τα ιδρυτικά στελέχη ο Γιάννης Μελισσανίδης. Τα τηλεοπτικά σποτάκια του κόμματος αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Χάρρυ Κλυνν. Το νέο κόμμα λαμβάνει ποσοστό περίπου 25% στις πρώτες δημοσκοπήσεις το Φθινόπωρο του 2012. Η εξήγηση των ερευνητών είναι ότι ο κόσμος κουρασμένος και αηδιασμένος από τους πολιτικούς στρέφεται στους αθλητές για να σώσουν τη χώρα.

Ο Απόλλων έχει κερδίσει το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής και σκαρφαλώνει στη Β Εθνική. Εντωμεταξύ όμως συμβαίνει κάτι αναπάντεχο. Οι μισές ομάδες της Α και Β Εθνικής χρεωκοπούν. Ο κανονισμός είναι πλέον σαφής και μόνο ομάδες με ρυθμισμένα τα οικονομικά τους επιτρέπεται να συμμετέχουν στην Α Εθνική. Ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι μία από αυτές. Έτσι τη χρονιά 2012/13, επανέρχεται στην Α Εθνική, η οποία ανακτά το κανονικό της όνομα. Στη μνήμη των φιλάθλων το τραυλό όνομα Super Leage(Clique) είναι συνώνυμο με μία ζοφερή περίοδο στημένων αγώνων και βρώμικων παραγόντων. Όλοι θέλουν να ξεχάσουν αυτό το όνομα και η αλλαγή γίνεται ομόφωνα.

Τον Δεκέμβριο του 2012 γίνεται η κλήρωση του κυπέλου ποδοσφαίρου για τη φάση των 8. Η κλήρωση βγάζει το μονό παιχνίδι Απόλλωνα Καλαμαριάς – Ολυμπιακού για τις 8 Φεβρουαρίου 2013. Ακριβώς πέντε χρόνια μετά το μνημειώδες εκείνο παιχνίδι που σημάδεψε την αρχή μίας ελεύθερης πτώσης από μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας μέχρι τα Τάρταρα της Δ Εθνικής. Η συγκίνηση για την πιθανότητα μίας «ρεβάνς» διαπερνά όλον τον Ποντιακό Ελληνισμό. Στις πρώτες 2 εβδομάδες μετά την κλήρωση έχουν ήδη προπωληθεί 5000 εισιτήρια.

Και του Χρόνου!

5 thought on “Αθλητικός Καζαμίας 2012”
  1. απολαυστικός … πολλά μπράβο για το τέλειο άρθρο και καλή χρονιά
    Γιώργος Σέρρες

  2. αντε μωρη απολλωναρααααααααααααααααα…..πολυ πιθανο το σεναριο αμα ανεβουμε παντως….ειμαστε το πιο υγιες σωματιο μεχρι στιγμης….1000 μπραβο στον αχιλλεα και τους συνεργατες του…ΟΛΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΛΛΩΝ

  3. καλό το χαβαλέ,αλλά εμείς θα ανέβουμε με την αξία μας και μόνο!Ουτε ΑΦΜ από χαροκαμενες ομάδες,ουτε εις βάρος των αλλων..ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ….ΑΠΟΛΛΩΝαρα ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ…ΘΥΡΑ 2 ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ!

  4. εεε, βασικα η liverpool δεν παιζει γιουροπα λιγκ, οπότε λιγο δυσκολο να αποκλεισει τον ΠΑΟΚ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *