Νίκη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για τον Απόλλωνα Πόντου στο Αιγίνιο για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου Ελλάδος με 1-0.

Ο Μπρίτο έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε θέση σέντερ φορ, μπήκε αλλαγή στο 69 και έδειξε την κλάση του 16 λεπτά μετά όταν κοντρολάρει την μπάλα με το αριστερό για να βγάλει εκτός μάχης τον αμυντικό του Αιγινιακού, έκαν κίνηση μπροστά και μετά πλάσαρε υποδειγματικά πάλι με το αριστερό στη γωνία του αντίπαλου τέρματος.

Η ομάδα δεν έκανε την καλύτερή της εμφάνιση. Στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε ορισμένες ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μόνο τη φάση του γκολ. Χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για δέσει και να φτάσει στα υψηλά επίπεδα που απαιτούνται για πρωταθλητισμό.

Αξιοσημείωτο, που δεν φαίνεται στο βίντεο, είναι ότι μετά τους πανηγυρισμούς ο Μπρίτο περπάτησε το μισό γήπεδο για να αγκαλιάσει τους ποδοσφαιριστές που από δεξιά του έκαναν τη σέντρα μέσα στην περιοχή. Ενδεικτικό του χαρακτήρα του.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: (Κώστας Νικολαΐδης): Καραγκιόζης, Τοπαλίδης, Λιόλιος, Βλάχος (90΄ Σισέ), Γιαζιτζόγλου, Πολύζος, Ζούρκος (57΄ Αντωνιάδης), Παπαδόπουλος (73΄ Τσολακίδης), Γκατσολάρι, Σοφιάνης, Δωματάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης (55΄ Μιλοσάβλιεφ), Καλί, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Ν’ Λουντουλού, Καλογέρης (88΄ Καλαϊτζίδης), Βεργώνης, Χασομέρης, Κυβελίδης (69΄ Μπρίτο).

Το χαρακτηριστικό της ημέρας όμως ήτανε άλλο!

Ως γνωστόν, τις προηγούμενες ημέρες η ΕΠΟ απαγόρευσε στον Απόλλωνα Πόντου να χρησιμοποιήσει τη φανέλα που σχεδίαζε, διότι περιείχε πολιτικό μήνυμα για την γενοκτονία των Ποντίων. Εδώ, βλέπουμε να φοράει τη φανέλα ο ποδοσφαιριστής μας Συμελίδης.

Έτσι, οι φίλοι του Απόλλωνα έφτιαξαν ένα πανό. Δείτε το και απολαύστε το εδώ!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *