Λίγα λόγια για τον προπονητή μας τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

  • Είδα αρκετά παιχνίδια από το διαδίκτυο. Με εντυπωσίασε η ανάπτυξη της ομάδας, οι πολλές και γρήγορες πάσες, η εναλλαγή του παιχνιδιού και η ευκολία στη δημιουργία ευκαιριών, και μάλιστα με ποικιλία. Βεβαίως, όταν οι αντίπαλοι είναι υποδεέστεροι, ορισμένα από αυτά είναι λογικά να συμβαίνουν. Όμως η σταθερότητα, τα αποτελέσματα και η οργάνωση της ομάδας μέσα στο γήπεδο, ήταν κάτι σπάνιο για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Και βεβαίως αυτά συνέβαιναν και με –υποτίθεται- ισάξιους αντιπάλους. Στα χαρτιά τουλάχιστον. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. 9 νίκες σε 9 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο με τις τρεις ομάδες που ακολούθησαν στην τελική βαθμολογία, και τέρματα 22-4.
  • Σε όλες τις συνεντεύξεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας όλη τη χρονιά, όχι μόνο λένε καλά λόγια, αλλά ομόφωνα επισημαίνουν πως μαθαίνουν συνεχώς καινούργια πράγματα. Όχι μόνο νέοι, αλλά και έμπειροι ποδοσφαιριστές με παρουσία σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Αυτό δείχνει ότι κάτι έχει να πει, κάτι έχει να δείξει, και το αποτέλεσμα φαίνεται. Έχει άποψη, δικό του στυλ παιχνιδιού, το οποίο αναπτύσσει στην ομάδα. Επίσης, διαθέτει έναν κύριο κορμό ποδοσφαιριστών εδώ και μερικά χρόνια, τον οποίον διαμορφώνει με τις κατάλληλες προσθήκες.
  • Εμπειρία: δύο φορές πέτυχε άνοδο στην Α Εθνική με τη Βέροια. Μία από τη Γ στην Α σε τρία χρόνια, και μία από τις τελευταίες θέσεις της Β –και υποψήφια για υποβιβασμό- σε δύο χρόνια.
    • Παρέλαβε την Βέροια το 2004 στη Γ Εθνική. Άνοδος το 2004/05 στη Β. Παραμονή το 2005/06 στη Β. Άνοδος το 2006/07 στην Α.
    • Παρέλαβε ξανά τη Βέροια στο μέσον της χρονιάς 2010/11 όταν κινδύνευε με υποβιβασμό στη Γ. Την έσωσε τερματίζοντας στην 8η θέση και πλησίασε την 6η, η οποία οδηγούσε στα play-offs. Την επόμενη χρονιά 2011/12 άνοδος στην Α Εθνική
  • Η συνεργασία με τον αδελφό του στη διοίκηση είναι πολύ καλή συνθήκη για μακροημέρευση και αγαστά αποτελέσματα. Ελάχιστη προϋπόθεση για να φανεί το έργο ενός προπονητή στην ομάδα.

Συμπέρασμα: ικανός, σοβαρός, αποδοτικός, εργατικός, «δάσκαλος», πετυχημένος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *