Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ολυμπιακός κατέθεσε μυστικά και ετεροχρονισμένα πριν 9 ακριβώς ημέρες ένσταση για ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη το 1961!

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό! Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από αθλητική εφημερίδα της εποχής, όπου εξηγείται ο λόγος της ένστασης που φέρεται να κατέθεσαν νομικοί του εκπρόσωποι.

Προφανώς ο λόγος είναι ότι στο παιχνίδι εκείνο, το 1961, ο Απόλλων Καλαμαριάς είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό με σκορ 1-0. Πρόκειται για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αποτέλεσμα, που πρέπει να ανατραπεί δικαστικά!

Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα είναι 0-3 αντί για 1-0, όπως ακριβώς άλλωστε έγινε και φέτος. Πρέπει το άδικο αυτό αποτέλεσμα να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες ανάγκες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό που ζητά ο Ολυμπιακός σήμερα είναι η αναπροσαρμογή του βαθμολογικού πίνακα της περιόδου εκείνης

Δεν είναι δυνατόν, κυρίες και κύριοι, να γράψει η ιστορία

Απόλλων Καλαμαριάς – Ολυμπιακός 1-0

Να σημειωθεί ότι το γκολ είχε πετύχει στο 88ο λεπτό ο Νυφαδόπουλος, οπότε η ομοιότητα με το φετινό παιχνίδι είναι κραυγαλέα (ο Μπαρκογλου στο 90 είχε σκοράρει στις 3 Φεβρουαρίου 2008) και δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητη!

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1962;

Φήμες θέλουν τον Ολυμπιακό να μελετά το ενδεχόμενο ένστασης και για άλλη ποδοσφαιρική περίοδο. Στις 2 Δεκεμβρίου 1962, ο Απόλλων Καλαμαριάς είχε νικήσει και πάλι τον Ολυμπιακό με 1-0, με γκολ του Κοκκωνίδη στο 2ο λεπτό της συνάντησης. Γκολ, που έμεινε στην ιστορία ως «Το κοκό του Κοκκωνίδη».

Δυστυχώς όμως για την συμπαθή ομάδα του Πειραιά, πρώτον το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ιστορικό ντοκουμέντο της εποχής για αυτό το παιχνίδι, και δεύτερον το γεγονός ότι επρόκειτο για το 100ό παιχνίδι του Απόλλωνα στην Α Εθνική (από το 1959 που ξεκίνησε) και, ως εκ τούτου, η συμβολική αξία που έχει για την ομάδα των Ποντίων, δεν αφήνει περιθώριο δεύτερης ένστασης.

Εξάλλου, είναι γνωστή σε όλους η ηθική συνέπεια των αρμοδίων του Ολυμπιακού και το πάθος με το οποίο αγωνίζονται μέσα και έξω από το γήπεδο, για να προστατέψουν την ακεραιότητα του αθλήματος. Η φιλοτομία τους δεν το επιτρέπει. Άλλωστε, μόλις πριν 1-2 χρόνια παράγοντες του Ολυμπιακού έχουν δηλώσει κατηγορηματικά πως «οι αγώνες πρέπει να κρίνονται μόνο μέσα στα γήπεδα».

Έτσι, η ένσταση θα γίνει μόνο για το παιχνίδι του 1961 αλλά όχι για το παιχνίδι του 1962.

Ως φίλοι του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ευχαριστούμε εκ βάθων καρδίας για την πράξη αυτή και εκτιμούμε τα αγνά τους κίνητρα

Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε! Μέσα και έξω από τα γήπεδα!

12 thought on “Ένσταση του Ολυμπιακού …47 ολόκληρα χρόνια ΜΕΤΑ!!!”
  1. Πόθε,

    καλύτερα να αγωνιζόμαστε στη Β Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου,

    παρά να ανήκουμε στη Β Εθνική Κατηγορία της εκτίμησης των φιλάθλων και της ηθικής ακεραιότητας.

    Τό ‘πιασες το υπονοούμενο;

  2. ade geia kalamaria….ekei sthn b’ ethniki..protathlima 3ana ston pirea…filaki apo thn a’ethniki!!! 🙂

  3. paidia min kseneronete! Mia zoi kanoun ta idia oi gauroi! Ta idia exoun kanei kai se emas.Alla auta pernane mono stin ellada mias kai stin europi ginontai panta rezili

  4. den einai tyxaio oti kanenaS opados oute filathlos de sunma8ei to peiraiwth ,,,, xeroun k oi idioi pws ta pernoun TA PRWTA8LHMATA K DGSTYXWS GIA AYTOUS XEROUN K GIATI 3EFTILIZONTAI MONIMWS STHN EYRWPH !!!! alla to complex tous fainete sthn omada pou dialegoun k uposthrizoun opws k na kerdiZei … H AEKARA TOUS ERIXE 4 ALLA 4 STO MPAOK K ALLA 4 STO VAZELAKI STA PLAY OFF …. EINAI KONTA !!!! GIATI ZOUME K STO HELLADISTAN , H STHN NEA ELLADA …8A TA AKOUSOUME K AYTA …. ASTOUS NA XAIRONTAI ME TOUS PANOUTSOUS —KARPETOPOULOUS K TA ALLA TA DUO ZWA STH KRATIKH ME TO MALAKA TO MIXO … TO GELIO TO TSOUKALA N. 2 …AS RWTHSOUN K TO VAROUXA GIA THN EFESH …. OUST GAYROI MOUNIA MOUNIA GAMW TO PEIRAIA … 8RYLE GERA PARTO STA XARTIA

  5. Ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση. Τι γίνεται με τον Εθνικό Πειραιώς; θα επανέλθει; Μας έλειψε! Είμαι της παλιάς σχολής και τον είχα συνηθίσει. Και τον Απόλλωνα της Αθήνας το ίδιο.

    Αντώνη, δε θα παίξετε play-offs. Θα πάρετε το πρωτάθλημα. Θα το δεις.

    Αλλά κάτι άλλο. Μη βασίζεσαι στις νίκες και στις 4άρες για να δείξεις ότι είσαι καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο δε νικάει πάντα ο καλύτερος. Μπορεί να έχεις συνδυασμό καλής εμφάνισης, ομαδικότητας και τύχης και να πας σε ένα παιχνίδι καλύτερα από τη δυναμικότητά σου.

    Γι’ αυτό το ζήτημα είναι να καταφέρνει μία ομάδα να παίζει καλύτερα από όσο μπορεί (πχ, η Εθνική μας) και να μη διαλύεται.

    Η γνώμη μου είναι ότι φέτος, κανείς δεν αξίζει το πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσεις ορισμένες μικρές στιγμές των τριών ομάδων, μάλλον άσχημα τα πήγατε και οι τρεις! Θα διάλεγα τον Άρη ως την πιο σταθερή ομάδα φέτος, και ίσως τη Λάρισα στο δεύτερο γύρο.

  6. fetos pisteuw oti tha anevoume a ethniki.
    Stravopatisame se merika paixnidia alla nomizw oti tha kerdisoume tin anodo 😉

  7. APOLONARA MHN ANXONESE ETSI EMA8E NA PERNEI PROTA8LHMATA O GAYROS ETSI MPOREI ESY PALI EISE STIS KARDIES TON AN8ROPWN PATA GERA KAI MH FOBASE

  8. Αντε ρε Απολλοναρα… [Ηρακλης θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ]θα το δειτε θα ανεβειτε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *