15 ομάδες φέτος στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής. 14 παιχνίδια εντός και 14 εκτός. Εκκρεμούν ακόμα 3 εντός. Ολοκληρώθηκαν τα 14 εκτός. Υποθέτουμε βάσιμα ότι ο πρωταθλητής Απόλλων Καλαμαριάς θα τα κερδίσει και τα τρία. Έτσι, θα έχει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους

26 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Η ισοπαλία ήταν 2-2 εκτός έδρας στη Νάουσα όταν έπαιζε με 10 παίκτες πάνω από ένα ημίχρονο και είχε 3 δοκάρια.

Η ήττα έγινε εντός έδρας από τον Ορφέα Ξάνθης σε μία «κανονική γκέλα». Ήρθε παληκαρίσια ο Ορφέας και μας κέρδισε μέσα στην έδρα μας.

Οι 79 βαθμοί από το θεωρητικό μέγιστο 84 είναι το 94% των βαθμών.

Ο Απόλλων αντιμετώπισε και τις τρεις επόμενες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (Δόξα Δράμας, ΑΠΕ Λαγκαδά, Νέστο Χρυσούπολης) στο κύπελλο. Τις δύο από τις τρεις εκτός έδρας. Στα 9 παιχνίδια μ’ αυτές τις 3 ομάδες, κατά τεκμήριο τις καλύτερες αντιπάλους, είχε 9 νίκες και τέρματα 24-4.

Η διαφορά επιπέδου είναι φανερή.

Η ΑΕΚ τη χρονιά 2013/14 αγωνίστηκε στη Γ Εθνική λόγω υποβιβασμού από την Α Εθνική από χρέη. Έπαιξε ουσιαστικά με ρόστερ Α Εθνικής για ένα χρόνο. Η Γ Εθνική τότε είχε 6 ομίλους και όχι 4 όπως φέτος. Άρα, κατά τεκμήριο οι αντίπαλοι της ΑΕΚ ήταν πιο αποδυναμωμένοι από τους αντιπάλους του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η ΑΕΚ επίσης σε 28 παιχνίδια είχε 24 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Δηλαδή έκανε 4 γκέλες, αντί 2 του Απόλλωνα, συγκέντρωσε 75 βαθμούς στα γήπεδα. (Είχε και η ΑΕΚ τιμωρία -3 βαθμούς, όπως είχε και ο Απόλλων -6, τους οποίους δεν λαμβάνουμε υπόψιν). Πήρε δηλαδή το 89% των πιθανών βαθμών.

Η σύγκριση δείχνει τη διαφορά ποιότητας του φετινού Απόλλωνα και το πόσο αξίζει να είναι πρωταθλητής, πόσο μπορεί να ελπίζει ότι με τις κατάλληλες προσθήκες θα συνεχίσει τον πρωταθλητισμό του χρόνου στη Β Εθνική. Η ΑΕΚ τότε στη Β Εθνική δύο ομλίων (αντί της Β εθνικής του ενός ομίλου στον οποίον θα αγωνιστεί ο Απόλλων Καλααμριάς του χρόνου) πέρασε επίσης πολύ εύκολα με 2 απώλειες σε 24 παιχνίδια.

Ας ελπίσουμε να κάνει το ίδιο και ο Απόλλωνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *