Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις αρχές Φεβρουαρίου 2007 ο Απόλλων Καλαμαριάς βρισκόταν σε αγωνιστική άνοδο και ακριβώς στη γραμμή υποβιβασμού. Προέρχονταν από θετικά αποτελέσματα και το κλίμα ήτανε άριστο σε γενική αισιοδοξία. Επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Νίκη με 1-0. Αυτή η νίκη ήταν μοιραία. Η νίκη εναντίον του Ολυμπιακού έμελλε να οδηγήσει την ομάδα στο μαρασμό, στην καταρράκωση του ηθικού, στο κυνήγι, στην πτώση, στα χρέη, στα προβλήματα, στις απανωτές διοικήσεις, στην εκδίωξη της διοίκησης από δικαστήρια, στον ορισμό διοίκησης από τα δικαστήρια(!), στις μαζικές προσφυγές και στο χείλος του γκρεμού της Γ Εθνικής και ίσως και χειρότερα.

Πώς έγιναν όλα αυτά, που ο φίλαθλος κόσμος δείχνει να έχει ήδη ξεχάσει;

Όλα αυτά ξεκίνησαν από την αντιμετώπιση των παραγόντων του Ολυμπιακού ότι “μπορεί να μην είναι δίκαιο, αλλά ο κανονισμός είναι κανονισμός και ο νόμος είναι νόμος”.

Ετσι, κυνήγησαν με λύσσα την υπόθεση Βάλνερ, με ενστάσεις, εφέσεις, καθυστέρηση και βέτο στην έκδοση χαρτιών από τον αρμόδιο φορέα, ταυτόχρονα με το κυνήγι διαιτησίας εις βάρος του Απόλλωνα ώστε να “υποβιβαστεί και μαθηματικά πριν το τέλος της περιόδου” με σκοπό να “μην έχει έννομο συμφέρον από την διεκδίκηση των βαθμών”. Τελικά αυτό επετεύχθη μετά την προ-τελευταία αγωνιστική. Ήταν σατανικά τυχαίο ότι εκείνη την εβδομάδα, μεταξύ της προ-τελευταίας και της τελευταίας αγωνιστικής, συζητήθηκε το θέμα στο ΚΑΣ και αυτό ακριβώς το σκεπτικό υιοθέτησε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η Σούπερ Ληγκ.

Αυτά είναι ιστορία περυσινή.

Ας δούμε και τα φετινά.

Γράφει λοιπόν ο “κανονισμός” και ο “νόμος”: όταν ένας ποδοσφαιριστής ασκεί βία κατά τρίτου προσώπου (φιλάθλου) στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και να βρίσκεται σε άμυνα τιμωρείται με ποινή τριών αγωνιστικών.

Αθωώθηκε λοιπόν ο Νικοπολίδης με ΜΗΔΕΝ αγωνιστικές παρά το νόμο. Υπερίσχυσε το “πνεύμα του δικαίου” μας είπαν οι αρμόδιοι του Ολυμπιακού. Υπερίσχυσε η λογική και η ηθική, ανεξάρτητα από τον κανονισμό και το νόμο.

Διαβάστε εδώ τι γράφει ο Αθηναίος δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος

Στο πνεύμα του δικαίου, αυτό που έγινε με τον Αντώνη Νικοπολίδη ήταν σωστό. Αλλά πέρυσι, όταν η Καλαμαριά έχανε τους βαθμούς με τον Βάλνερ, στον Ολυμπιακό λέγανε «μπορεί να μην είναι δίκαιο, αλλά έτσι λέει ο κανονισμός». Dura lex sed lex, αλλά όπως φαίνεται ο νόμος είναι πιο ντούρος για τον μπατίρη.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/168825

Αγαπητοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού: να χαίρεστε την ομάδα σας, να χαίρεστε την ηθική και το νόμο όπου και όποτε σας αρέσει, να ξεχνάτε εμάς τους “μικρούς” ό,τι και αν κάνουμε και σε όποια κατάσταση και αν βρισκόμαστε, να ασχολείστε μόνο με την ομάδα σας και τους μικρούς στόχους σας να είστε πάντα πρώτοι στο χωριό και τελευταίοι στην πόλη, να σας ενδιαφέρει μήπως και τυχόν ο τερματοφύλακάς σας δεν αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια ενώ έχετε ήδη εξασφαλίσει κατά 100% το πρωτάθλημα, γενικά δηλαδή να είστε πάντα καλά, πάντα επιτυχίες και πάντα να πετυχαίνετε τους στόχους σας με όποιους και όσους τρόπους είναι πρόσφοροι σε κάθε περίπτωση!

Χαιρετίσματα!

4 thought on “Ολυμπιακός: ηθική και νόμος”
  1. paidia etsi einai auta twra 8a ta ma8oume…
    gia kapoious isxuei o nomos kai gia kapoious allous oxi giati polu apla eimaste sthn ellada opou o isxuros einai pano apo ola…
    tespa dn masame emeis 8a ta poume kala sto epomeno paixnidi me ta gavrakia otan pai3oume… apollon city kai sas gamame to spiti
    apollon gate -2-

  2. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ
    ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ Η ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.ΓΑΜΩ ΤΑ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ.ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ.

  3. Ορισμένα γλαφυρά σχόλια, όπως αυτό της “Αλεξάνδρας” πιο πάνω, τα αφήνουμε για να δείχνει ο καθένας το επίπεδό του, αλλά και της ομάδας του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *