Διαβάζω (Metrosport 6.4.2017) για εμπρηστικές δηλώσεις του χορηγού της Δόξας Δράμας. Απαντώ.

 

Αδικία;

Αδικία είναι να σου παίρνει ο δικαστής τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών σου. Αυτό είναι αδικία.

Αδικία είναι να κάνεις δύο νίκες μέσα στο γήπεδο και να σου τους αρπάζουν μέσα από τα χέρια σου.

Αδικία είναι να μην κάνει ένσταση η ομάδα με την οποία αγωνίζεσαι, αλλά να κάνει ένσταση μία άλλη ομάδα (η Δόξα) για έναν δικό σου αγώνα.

Αδικία είναι να υφίστασαι μία τόσο σκληρή τιμωρία, έξι βαθμών, όταν

Α. Ούτε δόλο είχες

Β. Ούτε όφελος είχες

Ο Απόλλων δεν είχε δόλο, διότι νόμιζε ότι το γεγονός πως ο Μένκα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και είχε αποκτήσει ελληνική αστυνομική ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο, ήταν αρκετό για να μη θεωρηθεί ξένος. Αυτό που του έλειπε, και στο οποίο βασίστηκε η τιμωρία, ήταν μία δήλωση ότι «θα αποδεχόταν την πρόσκληση από την ελληνική εθνική ομάδα, όταν και εάν του γινόταν». Για αυτήν την δήλωση που δεν έγινε στην ώρα της πλήρωσε το άδικο και βαρύ τίμημα ο Απόλλων. Ο Απόλλων δεν είχε δόλο λοιπόν επειδή πίστευε ότι ο Μένκα έπαιζε νόμιμα.

Ο Απόλλων δεν είχε όφελος. Δεν επωφελήθηκε από τη χρήση του ποδοσφαιριστή του. Ο ποδοσφαιριστής έκανε την εν λόγω δήλωση την εβδομάδα μετά το μοιραίο παιχνίδι με την ΑΕ Ποντίων Βατολάκου και έκτοτε αγωνίζεται κανονικά. Δεν προστέθηκε σε εκείνο το παιχνίδι ώστε να ωφελήσει την ομάδα τότε. Είναι ποδοσφαιριστής, ο οποίος ανήκει κανονικά στην ομάδα και έκτοτε αγωνίζεται σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια ως βασικός, ως Έλληνας.

Αδικία λοιπόν είναι το εξής

Η απώλεια έξι βαθμών, δηλαδή δύο νικών (σε 23 παιχνίδια συνολικά, δηλαδή το 9% των βαθμών που θα μπορούσε να είχε αυτή τη στιγμή η ομάδα) ενώ δεν είχε ούτε δόλο, ούτε όφελος.

Αυτό είναι αδικία.

Και αν ήμουνα εγώ πρόεδρος της Δόξας Δράμας θα έλεγα άλλα πράγματα.

Θα έλεγα τα εξής:

Ακόμα και να κερδίσουμε στην Καλαμαριά, ακόμα και να είμαστε +5 από τον Απόλλωνα στο τέλος του πρωταθλήματος, εγώ αισθάνομαι ντροπή να ανέβει η ομάδα μου στην Β Εθνική εις βάρος της. Δεν δέχομαι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο παίζεται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. Μετάνιωσα για την ένσταση. Αθλητισμός είναι αθλητισμός. Δεν θέλω να αρπάξω το αίμα και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών άλλης ομάδας. Δεν το επιτρέπει το Ευ Αγωνίζεσθαι και οι αθλητικές αξίες που γέννησε αυτός ο τόπος.

 

Ανδρέας Σταλίδης.

 

ΥΓ. Με τους Δραμινούς δεν έχουμε τίποτα. Ούτε και με τον πρόεδρό της έχουμε τίποτα. Αλλά έχουμε με την αδικία. Την έχουμε ξανανιώσει και πληρώσει πικρά. Ακόμα την πληρώνουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *