Pontos_map_L

Πολλές φορές έχουν επισήμως διαμαρτυρηθεί και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ (και ασφαλώς ο Απόλλων Καλαμαριάς) κατά του ανεκδιήγητου υπουργού παιδείας για τις απόψεις του για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Εδώ βλέπουμε δύο ειδήσεις της τελευταίας εβδομάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης ιδρύει τμήμα μελέτης Ποντιακού Ελληνισμού στο ΑΠΘ και η Δημήτρης Μελισσανίδης αφιερώνει το κύπελλο που κατέτκησε εχθές στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Θα ανακοινωθεί η ίδρυση έδρας μελέτης του ποντιακού πολιτισμού και έδρας ρωσικής γλώσσας στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ με τη στήριξη του Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη.

Πηγή

Δημήτρης Μελισσανίδης:

 «Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω το Κύπελο στα αδικοχαμένα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού».

(Πηγή)

Δεν είναι μόνο οι προσφυγικές ρίζες. Είναι και το ότι αυτές οι ρίζες κρατιούνται ζωντανές και στις διοικήσεις, αλλά και κυρίως στους φίλους των τριών ομάδων μας. Και αυτό θα παραμείνει έτσι στον αιώνα τον άπαντα.

Παροτρύνουμε τις τρεις ομάδες να συνεργαστούν πιο ενεργά και σε αθλητικές, αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, με κοινό στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού του Ποντιακού ελληνισμού.

Ας γίνουν φιλικά παιχνίδια, ακόμη και ανταλλαγή παικτών, ας γίνουν κοινές εκδηλώσεις, κοινές συμμετοχές.

Δεν είναι εχθροί μας οι φίλοι άλλων ομάδων. Είναι αντίπαλοι, αλλά μόνο στο γήπεδο. Πόσο μάλλον οι φίλοι των ομάδων με τους οποίους μοιραζόμαστε τόσα κοινά.

Απόλλων, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπορούν να αποτελέσουν έναν πόλο ανάκαμψης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα ζουν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια Πόντιοι ή ποντιακής καταγωγής Έλληνες. «Η Εθνική Πόντου» είναι βέβαια ο Απόλλων Καλαμαριάς, αλλά είναι θετικό ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διατηρούν και ενισχύουν το Ποντιακό στοιχείο και στις τάξεις των διοικήσεών τους και των φιλάθλων τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *