Αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον Απόλλωνα είναι εξωφρενικά.

O Απόλλων ιδρύθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1926 από Πόντιους πρόσφυγες που μόλις είχαν εγκατασταθεί στα λάσπες της Καλαμαριάς, ως Μουσικογυμναστικός Σύλλογος με έμβλημα τον Θεό Απόλλωνα. Δύο χρόνια αργότερα απέκτησε και ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η ιστοσελίδα αυτή ήταν κάποτε πρωτοπόρος. Ξεκίνησε το πολύ μακρινό 1995 και ήταν η πέμπτη σελίδα ελληνικής ομάδας στο διαδίκτυο.  Μετά τον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Όλες τότε ερασιτεχνικές σελίδες από απλούς φίλους των ομάδων. Η σελίδα του Απόλλωνα ήτανε μάλιστα η ΠΡΩΤΗ από αυτές με ελληνικούς χαρακτήρες! Διότι οι άλλες τέσσερις ήταν από Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό (κυρίως στις ΗΠΑ), ενώ αυτή εδώ ήταν από την Ελλάδα. Τότε που το 99% των Ελλήνων δεν ήξεραν καν τι είναι διαδίκτυο.

Η σελίδα πέρασε περιόδους ακμής και ύφεσης. Το ίδιο και η ομάδα.

Από το 2009 και την θλιβερή υπόθεση Βάλνερ,

Μετά το θλιβερό 2009 και την υπόθεση Βάλνερ η ομάδα βρέθηκε αναπάντεχα στη Β Εθνική. Παρόλο που αγωνιστικά διατηρήθηκε, δεν άντεξε τα χρέη και υποχρεώθηκε να συνεχίσει στην ερασιτεχνική Δ εθνική.

(Συμπληρώνουμε εδώ ότι συνεχίζουμε στην ιστοσελίδα αυτή να χρησιμοποιούμε τους ιστορικούς όρους των κατηγοριών, δηλαδή Α και Β Εθνική. Αφήνουμε τα σούπερ-ληγκ κλπ για τις χώρες που αυτές οι λέξεις έχουν νόημα στη γλώσσα τους.)

Κάποια στιγμή, τα οικονομικά προβλήματα λύθηκαν από μία νέα διοίκηση, η ομάδα επανήλθε στην Β Εθνική χωρίς χρέη και υποχρεώσεις. Πεντακάθαρη. Στο μεταξύ είχε μετονομαστεί σε Απόλλων Πόντου ώστε να θυμίσει την προσφυγική του καταγωγή.

Δυστυχώς όμως η διχόνοια τους σκέπασε όλους και έφερε την ομάδα στο ναδίρ, δηλαδή τα εξής:

  • Η ΠΑΕ να διαχειρίζεται την ομάδα Απόλλων Πόντου, η οποία αγωνίζεται στην Β Εθνική (Super League 2), αλλά για 4η χρονιά φέτος να αγωνίζεται σε άλλες πόλεις (Κατερίνη, Καστοριά, Πολύκαστρο) αφού ο Ερασιτέχνης της έχει κάνει έξωση!
  • Ο Ερασιτέχνης το καλοκαίρι του 2023 να έχει αποκηρύξει την ομάδα της ΠΑΕ και να έχει φτιάξει νέα ερασιτεχνική ομάδα, με το όνομα Απόλλων Καλαμαριάς, η οποία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην δεύτερη ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΜ.

Έτσι, έχουμε δύο ομάδας. Μία της ΠΑΕ και μία του Ερασιτέχνη.

Κανονικός εμφύλιος πόλεμος.

Μάλιστα, ενώ ο Δήμος Πολυκάστρου παραχωρεί για δεύτερη χρονιά φέτος το δημοτικό γήπεδο στον Απόλλωνα Πόντου, η ΑΕ Πολυκάστρου (πιθανώς για ενδο-δημοτικούς λόγους) εμφανίζεται δυσαρεστημένη φέτος. Και όταν καλούνται εκπρόσωποι του Δήμου Παιονίας στα ραδιόφωνα να εξηγήσουν τι συμβαίνει, καλείται ταυτόχρονα και ο Ερασιτέχνης Απόλλων παραπονούμενος για το ίδιο πράγμα. «για ποιον λόγο δίνουν το γήπεδο στην ομάδα της ΠΑΕ». Τσακώνονται σαν άγρια ζώα στη ζούγκλα.

Τραγικά πράγματα.

Θέση δεν παίρνει αυτή η ιστοσελίδα. Εξάλλου, τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. Η ομάδα όμως μένει. Τώρα βέβαια, οι ομάδες έγιναν δύο.

Πιθανώς να μην υπάρχει καμία πιθανότητα γεφύρωσης.

Οι αγνοί όμως φίλοι της ομάδας επιθυμούν αρμονία και ομόνοια. Ονειρεύονται έναν Απόλλωνα να αγωνίζεται ισχυρός στην Καλαμαριά και να ενώνει το Ποντιακό, γενικότερα το προσφυγικό στοιχείο όλης της Ελλάδας και ακόμα γενικότερα όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου της περιοχής της Καλαμαριάς, της  Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας.

Με κάποιον τρόπο πρέπει να λυθούν τα προβλήματα και να πάμε μπροστά.

Ματώνει η καρδιά μας με αυτά που συμβαίνουν.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *